Spring naar inhoud

Seizoen 2019 – 2020

Alle bijeenkomsten zijn komende seizoen in de zaal van Het Witte Paard Ruurloseweg 1, 7021 HA Zelhem.  

Het volledige programmaboekje is hier in te zien.

Iris Maalderink

23 september 2019 - Lezing: Iris Maalderink over Gustav Klimt
Gustav Klimt is een van de belangrijkste kunstenaars van het Fin de Siecle in Europa. Iris Maalderink is kunsthistorica en werkt onder meer als rondleidster in Museum MORE, daarnaast geeft zij al cursussen kunstgeschiedenis

 

Aly Wagenvoorde
Aly Wagenvoorde

21 oktober 2019 - Lezing Aly & Cees Wagenvoorde over Namibië
Cees & Aly Wagenvoorde spreken over hun prachtige rondreis door Namibië. Onder meer over de prachtige natuur en over hun ontmoetingen met traditioneel levende bevolkingsgroepen als de Himba en de Damara.

 

18 november 2019 - Lezing Joke Hoitink over de Achterhoek
Joke Hoitink (Gelders Landschap en Kasteelen - GLK) neemt ons mee naar de parels van de Achterhoek en maakt ons deelgenoot van als die mooie gebieden en buitenverblijven die het GLK beheert.

 

Irene van der Aart

16 december 2019 - Cabaret door Irene van der Aart
Irene van der Aart is als cabaretière, actrice en zangers in vele genres thuis. Daarnaast kennen we haar van columns in de Gelderlander waarin ze haar leven met 'boer' beschrijft. Een avond om niet te missen!

 

 

H J Melissen

20 januari 2020 - Lezing H.J. Melissen over het Midden-Oosten
Hans Jaap Melissen is een belangrijk Nederlands oorlogsverslaggever. Hij schetst aan de hand van zijn eigen reportages de situatie in Syrië, Irak, Iran en Israël. Een boeiend en deskundig verteller.

 

 

Marie Thérèse ter Haar

17 februari 2020 - Lezing van Marie Therese ter Haar over Rusland en Putin
Marie Therese ter Haar is een gedreven vertelster. Haar persoonlijke ervaringen en kennis over het hedendaagse Rusland zijn het onderwerp van de avond. De bril waarmee wij naar het Rusland van nu kijken moet volgens haar nodig worden opgepoetst.

 

Bert Schieven

16 maart 2020 - Lezing Bert Schieven over De bevrijding van Zelhem
Bert Schieven heeft zijn levenswerk gemaakt van het verzamelen en documenteren van verhalen en voorwerpen uit Zelhem van de duistere periode van 40-45. Vrijheid is niet vanzelfsprekend is de titel van zijn verhaal.

 

Pianist Klaas Bakker

20 april 2020 - Muzikaal programma : een rondreis door Parijs (Touche)
Klaas Bakker speelt muziek en toont originele filmopname van Parijs rond 1900. Een bijzondere caleidoscoop van muzikale onderwerpen. Een boeiende avond.

 

18 mei 2020 - Lezing Vitens over ons drinkwater
Toon van Kessel (Vitens) over de watervoorzieing in de te droge Achterhoek. Waar is het water: hij leert ons het landschap te lezen