Spring naar inhoud

Op reis door Nicaragua en Honduras

[lezing door door Rene en Ina Wasseveld - 10 september 2018]

Midden-Amerika

In 2017 maakten René en Ina Wasseveld een 11-daagse reis naar Nicaragua en Honduras. Twee landen in Latijns Amerika die lange tijd een Spaanse kolonie zijn geweest. Beide landen kennen in politiek en bestuurlijk opzicht een bewogen geschiedenis. Dictatoriaal bestuur, corruptie, armoede zijn lange tijd onderdeel geweest van het dagelijks leven.
Maar de landen kennen ook een andere kant. Prachtige natuur met veel vulkanen en een tropisch klimaat. Toerisme is dan ook een belangrijke bron van inkomsten voor de nog steeds arme bevolking. René en Ina zullen u deelgenoot maken van de vele facetten van deze indrukwekkende landen en zullen u tevens kennis laten maken met het werk van de Stichting Compassion. Deze internationale hulp- verleningsorganisatie is actief in 25 landen, waaronder Nicaragua en Honduras. De stichting zet zich in om de meest kwetsbare kinderen een eerlijke kans te bieden op een goede toekomst.

Las Mercedes Colonial Church in Gracias, Lempira

Wat begon met 35 weeskinderen in Korea, is uitgegroeid tot ruim 1,9 miljoen kinderen wereldwijd. Nu werken we in 25 ontwikkelingslanden op 3 continenten: Azië, Afrika en Latijns-Amerika. In Nederland is Compassion sinds 1996 actief.
René en Ina sponsoren drie kinderen. Ze vertellen over de bijzondere ontmoetingen die ze met deze kinderen hebben gehad en over andere projecten die ze bezocht hebben.