Spring naar inhoud

Rondreis door Peru

[lezing: Aly en Cees Wagenvoorde 20 november 2017]

Peru is een van de grootste en indrukwekkendste landen in Zuid-Amerika. Te groot om in 25 dagen helemaal te kunnen zien. Aly en Cees Wagenvoorde nemen ons mee op een boeiende reis: startend in de hoofdstad Lima. Zoals gebruikelijk hebben ze van hun hele reis de mooiste foto's en die tonen ze dus ook!

Rondreis door Peru
  • Lima ligt aan de dorre kust en wordt omgeven door de Andes.
  • Nazca is wereldwijd bekend om zijn gigantische mysterieuze figuren, die hier honderden jaren geleden in het landschap zijn aangebracht. Waarom dat gebeurde en door wie zijn raadsels die wetenschappers nog steeds proberen te ontrafelen. Een andere, minder bekende plek hier is de Chauchilla begraafplaats, een pre-Incabegraafplaats in de droge woestijn. 
  • Arequipa ligt ruim 1000 kilometer zuidelijk van de hoofdstad Lima. De stad ligt op een hoogte van ruim 2300 meter aan de voet van een drietal vulkanen. ‘El Misti’ heeft een hoogte van bijna 6000 meter. Het witte gesteente dat deze vulkaan uitstootte, werd gebruikt om de stad op te bouwen. Arequipa wordt dan ook wel ‘De witte stad’ genoemd. ( Santa Catalinaklooster). De Colca Canyon is niet alleen een indrukwekkende kloof, maar vooral ook heel bijzonder omdat je hier de condors van dichtbij langs ziet zweven. Peru is het land waar tussen 1100 en 1300 de bekende Incastam zijn intrede deed. De Inca’s regeerden omstreeks 1500 over een immens rijk.
    Peru

     

  • Cusco. Hoewel er nog veel geheimen verborgen zijn, weten we inmiddels wel het een en ander over hun leven. Het was een volk dat prachtige gouden en zilveren voorwerpen heeft vervaardigd en op vrijwel ontoegankelijke plekken steden heeft gebouwd. Veel van de gebouwen in Cusco zijn op de oude Inca-muren gebouwd; veel van de meest belangrijke archeologische complexen zijn gelegen in de zgn. Heilige Inca-vallei. We nemen u uiteraard ook mee naar het beroemde Machu Picchu, de Incastad die de Spanjaarden nooit hebben gevonden en een van de indrukwekkendste ruïnes ter wereld.
  • Titicacameer. Met Aly en Cees maken we een boottochtje op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer (ca. 3800m.) waar ze een drijvend rieteiland bezoeken. Én ze nemen ons mee de jungle in.

Voldoende ingrediënten dus voor een boeiende lezing, waarin natuur en cultuur elkaar afwisselen.