Spring naar inhoud

Kerstmiddag


Op zaterdag 16 december vindt de jaarlijkse, door ‘t Nut en de Oudheidkundige Vereniging Salehem georganiseerde Kerstmiddag  plaats bij Museum Smedekinck.

De middag begint met een optreden van het koor Inspiration, dat onder de naam “Along the Christmas way” een eigen  versie geeft van het kerstverhaal in een ‘Passion-jasje’. Inspiration is in september 1976 ontstaan als Hals Interkerkelijk Jongerenkoor onder leiding van mevrouw Riepma-Vink. Vanaf 2012  berust de  leiding bij Marion de Jong en met haar heeft Inspiration zich gestort op een nieuwe uitdaging, namelijk het samenstellen van een eigen ‘Passion’. Inmiddels hebben ze de Passion een aantal keren uitgevoerd en de reacties waren zeer lovend. Dat heeft hen bemoedigd om ook een Passion-versie te maken van het kerstverhaal, die wij zullen beluisteren.

Na de pauze volgt er een optreden van Giny Drent. Ze is een bevlogen verhalenverteller. Vaak wordt vertellen verward met voorlezen,  maar Giny omschrijft het als: ‘schilderen in andermans hoofd.’ Het is een kunstvorm die vaak wordt ondergewaardeerd. Ze laat haar publiek horen, zien, voelen en ruiken wat er gebeurt. Het verhaal dat ze gaat vertellen heeft weliswaar met de Kersttijd te maken, maar zal ook op een andere manier stof tot nadenken geven.

Vanaf 13.30 uur wordt u verwelkomd door de midwinterhoornblazers en krijgt u bij binnenkomst een kopje koffie met kerstkransje.