Spring naar inhoud

Fietsen door Australië

[Presentatie door Gerda Marsman]
Gerda Marsman op de fiets in Australië

Maandag 19 februari neemt Gerda Marsman ons mee op een van haar lange  afstand fietsavonturen. Australië. Een verhaal over een fietstocht van een jaar door dit prachtige werelddeel, waarin ze ons deelgenoot maakt van haar ervaringen hoe te overleven in de hitte van het 'red center' van het continent. Dagen lang alleen op de fiets vertrouwend op haar kaart en kompas met alleen het noodzakelijke mee op de fiets. Overnachten in de natuur, koken op een houtvuurtje en als het even mogelijk was zocht ze haar eten in de natuur. Hoe het haar leerde luisteren naar haar hart. De bijzondere ontmoetingen met mens en dier onderweg maakten de tocht tot een onvergetelijke ervaring.

Toeschouwers langs de weg

Waarom zou je op je eentje er op uitgaan - zoveel kilometers alleen? Je moet fietsen natuurlijk wel leuk vinden. Saai? Nee!  Achter iedere bocht wacht mogelijk een nieuwe verrassingen, zelf als je eindeloos over rechte wegen rijdt. Het mooie van een fietsreis is juist dat alles beperkt wordt tot simpel fietsen. De hele dag in een vriendschappelijke strijd met jezelf en/of tegen de elementen en het enige wat je  daarnaast nog moet is eten, drinken, wassen en slapen. Hoe overzichtelijk wil je het hebben. Het is bijna meditatief. De sleutel tot succes is een open houding. Openstaan voor het onbekende, flexibel zijn en de belevenissen op je af laten komen.

Gerda Marsman

Gerda Marsman (1963) is opgegroeid in Dalfsen en woont tegenwoordig in Raalte. In 2004 zei ze haar baan op, ze was sportmasseur, verkocht haar huis en stapte op de fiets voor een tocht door Australië. Sinds 2019 houdt Gerda presentaties over haar solo fietstochten (o.m. Alaska, Japan). Ze wil mensen met haar lezingen inspireren zodat ze dichter bij zichzelf komen te staan, hun hart meer volgen en open staan voor de uitdagingen en mogelijkheden die er wel degelijk zijn. Gerda: "Geloof in jezelf, jaag je dromen na. Het leven is te kort om spijt te hebben van dingen die je niet hebt gedaan".

Ook voor de niet-fietsers een bijzonder avond. U bent welkom vanaf 19.30 uur in zaal de Ploeg van Jaimy’s restaurant. Voor Nut-leden is entree gratis maar hun buren, vrienden en andere Zelhemmers zijn ook van harte welkom (€ 5,-- incl. een kopje koffie/thee). De presentatie begint om 20.00 uur.