Spring naar inhoud

De zeven Wereldwonderen

[presentatie Rob van Eck]
Vuurtoren van Alexandrië

Voor de komende ledenbijeenkomst van Nut Zelhem, 17 april hebben wij Rob van Eck uitgenodigd om ons te vertellen over De Zeven Wereldwonderen, opmerkelijke constructies uit de klassieke oudheid, die nog steeds tot onze verbeelding spreken. Alle zeven wereldwonderen bevonden zich binnen de grenzen van het rijk dat Alexander de Grote met hulp van de Grieken wist te veroveren. Voor de pauze reizen we langs de 7 klassieke wereldwonderen. De bouwwerken bestaan niet meer behalve de Piramide van Cheops, tevens het oudste bouwwerk van de wereldwonderen maar toch komen de zeven triomfen van de oudheid voor u weer tot leven door middel van schitterende afbeeldingen en animaties.

Minstens ook een wereldwonder: De Deltawerken!

Na de pauze gaan we op een virtuele wereldreis van Zuid en Midden Amerika naar Europa, Azië en China. We komen dan langs 7 nieuwe wereldwonderen. We zien en horen dan alles over deze prachtige door mensenhanden gemaakte bouwwerken met hun culturele achtergrond en aardige anekdotes.

Rob van Eck

Rob van Eck reisde tijdens zijn werkzame leven naar alle continenten. Al meer dan 18 jaar geeft hij presentaties voor verenigingen. De presentatie met cultuurhistorische inhoud is professioneel gemaakt met prachtige foto’s en video’s, ondersteund door gesproken tekst en bijbehorende muziek.

Zoals gebruikelijk vindt deze presentatie plaats in zaal De Ploeg van Jaimy’s restaurant en begint om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Toegang is gratis voor Nut leden maar belangstellenden zijn ook van harte welkom, tegen betaling van € 5,00 incl. een kopje koffie.