Spring naar inhoud

Scrooge of hoe het uiteindelijk toch een mooi kerstfeest werd

[presentatie Gery Groot Zwaaftink]
Gery Groot Zwaaftink

Op 19 december aanstaande  is het optreden van Gery Groot Zwaaftink, troubadour/entertainer. Hij vertelt ons op zijn bijzondere wijze “A Christmas Carol” van Dickens. Gery weet als geen ander de sfeer op te roepen van de Victoriaanse tijd waarin het verhaal speelt. Maar met zijn humor en relativering geeft hij er een eigentijdse draai aan waardoor het aloude verhaal ook in onze tijd indruk maakt.

Scrooge

Het verhaal Scrooge en Marley gaat over de oude en verbitterde vrek Ebenezer Scrooge. Scrooge is een bankier/geldlener die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld. Al het andere is hem niets waard. Vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest doen hem helemaal niks. Maar dan ... in de nacht voor Kerstmis wordt hij in zijn droom bezocht door geestverschijning, zijn kwellend geweten. Dan breken nare momenten voor hem aan. Uiteindelijk - zo verklappen we hier -  loopt het goed af. Een mooie kerst voor iedereen!

Gery Groot Zwaaftink

Gery Groot Zwaaftink (1955) is een Achterhoeks muzikant, troubadour en verhalen-verteller. Hij vertelt en speelt verhalen voor volwassenen en kinderen en zingt zijn zelfgeschreven liedjes, waarbij hij zich begeleidt op gitaar. Hij is een graag geziene gast bij het NUT. Ook in 2016 wist  hij ons met kerst te boeien.

[liedje van Gery Groot Zwaaftink - meer op zijn website]

De Kerstpresentatie vindt plaats in zaal De Ploeg van Jaimy’s restaurant en begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang gratis voor leden van het Nut maar ook anderen zijn welkom tegen betaling van € 5,00 (incl. een kopje koffie/thee).