Spring naar inhoud

Een reis door China

[presentatie Inge Jansen]

 In de komende ledenbijeenkomst van Nut Zelhem op 17 oktober 2022 zal Inge Jansen ons meenemen op een reis door China. Zij is Chinadeskundige, gespecialiseerd in de Chinese maatschappij en cultuur en inmiddels bestudeert ze China al meer dan twintig jaar. Zij vindt vaak originele invalshoeken om haar kennis over China te delen, waarbij ze zich nooit zal laten verleiden tot het trekken van snelle conclusies maar altijd op zoek is naar de nuance. “Een reis van duizend mijl begint met een eerste stap”, zo luidt een Chinees spreekwoord.

Inge Jansen

Inge Jansen is Chinadeskundige, gespecialiseerd in de Chinese cultuur en maatschappij. Zij studeerde sinologie (Chinastudies) aan de universiteit van Leiden en aan de People’s University van China in Beijing. Stap voor stap heeft zij zich in de afgelopen jaren steeds dieper in de Chinese maatschappij gewaagd, waarbij ze regelmatig voor verrassingen of onbegrijpelijke situaties kwam te staan. Die noopten weer tot verder onderzoek: waarom gebeurt dit, hoe zit deze maatschappij nu echt in elkaar? Sinds 2007 werkt zij als onafhankelijk consultant en schrijver – Inge is onder andere de auteur van de Nederlandstalige Dominicus-reisgids over China – waarbij zij haar tijd verdeelt tussen China en Nederland.

De lezing vindt plaats in zaal De Ploeg van Jaimy’s restaurant en begint op 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Niet leden zijn ook van harte welkom (€ 5,--, incl. koffie/thee).