Spring naar inhoud

Een hoopgevende reis

[presentatie/verhaal door Bastiaan Brink]
Sporen naar de horizon

In de komende ledenbijeenkomst van Nut Zelhem, op 21 november aanstaande, gaat het over een hoopgevend reisverhaal, verteld door Bastiaan Brink, voormalig concertpianist. Een verhaal over hoe een mens tegenslag kan overwinnen door een nieuwe wending te geven aan zijn leven.

In de tijd dat Bastiaan Brink als pianist concerten gaf, streefde hij altijd naar momenten van verhoogd bewustzijn. Het waren zeldzame ogenblikken die hij niet kon afdwingen, maar als ze zich voordeden, voltrok zich een wonder.

Op zoek naar schoonheid

Het was dan alsof de slinger van het universum trager bewoog, de tijd werd opgerekt en de ervaring van zowel het publiek als van hemzelf zich intensiveerde in het hier en nu. Toen hij vanwege een neurologische aandoening zijn activiteiten als pianist moest onderbreken, besloot hij de wijde wereld in te trekken, op zoek naar de momenten die hij altijd in zijn muziek had nagestreefd. Hij keerde terug met eenentwintig van dit soort momenten.

In het boek ”Sporen naar de horizon” probeert hij deze ervaringen te vangen in taal. Niet door ze expliciet te benoemen, maar door het verscherpte waarnemingsvermogen tijdens deze momenten zo beeldend tot uitdrukking te brengen dat de lezer het gevoel krijgt het zelf mee te maken. Wat Bastiaan Brink voorheen deed met noten, doet hij nu met woorden. Hoe werd zijn carrière als concertpianist lamgelegd door de zogenaamde ”muzikantenvloek” en hoe hervond hij de zin en de schoonheid van het leven tijdens een reis langs de meest afgelegen en wonderlijke plekken op aarde...?

Bastiaan Brink

Hij vertelt erover tijdens zijn voordracht “Sporen naar de horizon”, gebaseerd op het gelijknamige boek. Naast zijn achtergrond als musicus en schrijver vertelt hij ook nog iets over zijn werkzaamheden als biograaf en olijfolieproducent. Het belooft een boeiende en inspirerende lezing te worden, die plaats vindt in zaal De Ploeg van Jaimy’s restaurant, aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Entree gratis voor NUT-leden maar andere belangstellenden zijn ook zeer welkom tegen betaling van € 5,00 incl. een kopje koffie/thee.