Spring naar inhoud

Online expositie: fotografe Saskia Boelsums

[wat moeten we als we geïsoleerd thuis zitten? stuur tips naar NUTZelhem.nl]
Saskia Boelsums

In deze tijd weten we dat museumbezoek niet tot de mogelijkheden behoort. Veel musea bieden de gelegenheid om langs digitale weg kennis te nemen van hun exposities. Van de fotografe Saskia Boelsums is er een online expositie.

De schilderachtige landschapsfoto’s van Saskia Boelsums, verkozen tot Kunstenaar van het jaar 2020, worden vaak vergeleken met de landschappen van Hollandse Meesters als Van Ruisdael, Potter en Maris. Boelsums weet met haar camera de schoonheid en de spanningen in de natuur te vangen. Opgeleid als beeldend kunstenaar richt zij zich sinds 2013 volledig op fotografie: 'Ik ben een beeldend kunstenaar met een fototoestel'. Door het prachtige samenspel van compositie, kleur en lichtinval word je als toeschouwer het landschap ingezogen. Dreigende wolkenluchten, een onstuimige zee, kou, wegtrekkende mist, opwaaiend zand, een spoor van maanlicht in de duisternis: bijna sta je er zelf middenin. Dat kan nu ook online! Boelsums heeft haar digitale tentoonstelling gratis opengesteld voor publiek.

Als het Drents Museum weer opengaat, kunt u fysiek (vooralsnog) tot 27 juni 2020 naar de  tentoonstelling Saskia Boelsums - Landscape revisited.