Spring naar inhoud

Ontwikkelingen in het Midden-Oosten

[lezing: dr. Herman Froger]

Wie is vriend, wie is vijand? Hoe moeten wij omgaan met de volkeren in het Midden-Oosten? In de komende ledenbijeenkomst van Nut Zelhem, maandag 21 januari, zal mr. Herman Froger ons bijpraten over de huidige, gecompliceerde toestand in het Midden-Oosten en welke ontwikkelingen daar te verwachten zijn. Hij zal vertellen over de buitengewoon interessante ontwikkelingen in de gehele wereld. Vooral over de opmars van de anti-liberale wereldorde en de achtergronden van die mega-trend van dit moment, niet alleen in de VS en Rusland maar ook in de EU en in Azië.

Huntington: Botsing der Beschavingen

Froger beschrijft die verbanden tussen cultuur en economie aan de hand van het werk van de Amerikaanse socioloog/filosoof Francis Fukuyama en de reactie daarop van de Amerikaanse politicoloog Samuel Huntington in diens boek Botsing der Beschavingen.

Mr. Herman Froger is jarenlang als diplomaat voor Nederland werkzaam geweest in het Midden-Oosten en zal ons zeker een interessante en actuele lezing voorschotelen.

De bijeenkomst is in Ellen’s restaurant en begint om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Gratis voor leden maar ook toegankelijk voor anderen voor 4 euro incl. koffie.