Spring naar inhoud

Naar Namibië

[lezing: Aly en Cees Wagenvoorde]

Op de ledenavond van 21 oktober aanstaande zullen Cees en Aly Wagenvoorde vertellen over hun prachtige rondreis door Namibië, een bijzonder deel van Afrika.

Ze huurden een auto in Windhoek en reden in 4 weken ruim 6000 km. Daarna wilden ze er eigenlijk niet meer weg. Namibië is buitengewoon mooi door de uitgestrektheid en leegte, de bijzondere natuur, de natuurparken en de verschillende bevolkingsgroepen. Wat deze lezing heel bijzonder maakt zijn de ontmoetingen met bevolkingsgroepen, zoals de Damara en de Himba, die ze in hun huidige nederzettingen hebben bezocht. Met name bij de nog vrijwel traditioneel levende Himba zal uitgebreid worden stilgestaan.

Interessante achtergrondinformatie over hoe ze leven, over hun gewoonten en gebruiken wordt aangevuld met prachtige opnamen in de ‘dorpen’ van de Himba.

Aly en Cees Wagenvoorde

Cees en Aly Wagenvoorde zijn al diverse malen voor het Nut opgetreden en zeer gewaardeerd voor de informatieve presentaties en de prachtige opnamen.  U zult zich dan ook geen moment vervelen bij deze boeiende lezing vol natuur, cultuur en alledaags leven.  De bijeenkomst in het Witte Paard begint om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor leden van het Nut maar ook anderen zijn hartelijk welkom tegen betaling van 4 euro.