Spring naar inhoud

Zorg voor je ogen

Oogonderzoek

Meestal begint het zo: je gaat naar de opticien want je wil een betere bril. Na enig onderzoek wordt je geadviseerd om eerst maar eens naar de oogarts te gaan want de opticien komt niet verder. In de ledenbijeenkomst van Nut-Zelhem op 22 januari wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van oogheelkunde door drie medewerkers van het bekende Oogziekenhuis Zonnestraal in Doetinchem.

De ontwikkelingen gaan snel. Waar nog niet zo lang geleden voor een staaroperatie enkele dagen ziekenhuisopname nodig was, sta je tegenwoordig met een goed uur weer buiten. De gebruikte technieken worden steeds verfijnder en door wetenschappelijk onderzoek worden de behandelmogelijkheden steeds groter.

Operatie is teamwerk

Over die ontwikkelingen, over de belangrijkste oogaandoeningen en hun behandelmogelijkheden wordt u geïnformeerd door Jarno Koren, vestigingsmanager van Zonnestraal, Gerdien Hoopman en Sylvia Kupers, beiden technisch oogheelkundig assistent. Oogziekenhuis Zonnestraal heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevende kliniek waar hoogwaardige zorg wordt gegeven en waar toegankelijkheid voor de patiënt hoog in het vaandel staat. Vele Achterhoekers met oogproblemen, hebben dat inmiddels zelf mogen ervaren.

Zoals gebruikelijk vindt deze lezing plaats in Ellen’s restaurant en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree is gratis voor leden maar ook niet -leden zijn ook van harte welkom tegen betaling van € 4,00 (incl. koffie/thee).