Spring naar inhoud

Op reis in Nicaragua en Honduras

Midden-Amerika

In 2017 maakten René en Ina Wasseveld een 11-daagse reis naar Nicaragua en Honduras. Twee landen in Latijns Amerika die lange tijd een Spaanse kolonie zijn geweest.  Beide landen kennen in politiek en bestuurlijk opzicht een bewogen geschiedenis. Dictatoriaal bestuur, corruptie, armoede zijn lange tijd onderdeel geweest van het dagelijks leven.

www.compassion.nlMaar de landen kennen ook een andere kant. Prachtige natuur met veel vulkanen en een tropisch klimaat. Toerisme is dan ook een belangrijke bron van inkomsten voor de nog steeds arme bevolking. René en Ina zullen u deelgenoot maken van de vele facetten van deze indrukwekkende landen en zullen u tevens kennis laten maken met het werk van de Stichting Compassion.

Deze internationale hulp- verleningsorganisatie zet zich in om de meest kwetsbare kinderen een eerlijke kans te bieden op een goede toekomst. Wat begon met 35 weeskinderen in Korea, is uitgegroeid tot ruim 1,9 miljoen kinderen wereldwijd.

Kinderhulp

René en Ina sponsoren drie kinderen. Ze vertellen over de bijzondere ontmoetingen die ze met deze kinderen hebben gehad en over andere projecten die ze bezocht hebben. Deze bijzondere lezing is toegankelijk voor iedereen en vindt plaats op maandag 10 september aanstaande om 20.00 uur in Ellens restaurant (zaal is open om 19.30 uur). Toegang is gratis voor leden van ’t Nut maar ook anderen zijn hartelijk welkom tegen betaling van €4,- inclusief een kopje koffie of thee.