Spring naar inhoud

Naar de opera

Aalto Theater Essen
AaltoTheater Essen

ZATERDAG 17 MAART 2018 gaat het NUT naar Essen waar de opera Die Entführung Aus Dem Serail  van Wolfgang Amadeus Mozart in het Aaltotheater wordt opgevoerd.

De opera Die Entführung is een lichtvoetige en vaak ook humoristische opera. Het verhaal speelt in een exotische Turkse harem. Mozart schreef deze opera in 1780 in Wenen. De opera is in de landstaal - Duits dus. Dat is bijzonder want normaal werden opera's in het Italiaans geschreven. De voorstellingen waren vanaf het begin een succes. Bij de eerste uitvoering was keizer Jozef II aanwezig; hij zou Mozart gezegd hebben dat het stuk wel veel noten bevatte. Mozart antwoordde gepikeerd dat er precies genoeg noten in zaten.

Mozart Statue - Viktor Tilgner
Mozart beeld (Viktor Tilgner, 1892, Wenen)

Kosten: €65 voor NUTsleden van de departementen Doesburg, Lobith, Winterswijk en Zelhem (ook voor de NUTsleden van het voormalige NUT-departement in Ruurlo). Niet-leden en introducés mogen mee voor €67,50.

Het uitje is inclusief:
Busreis: er wordt gezorgd voor vervoer naar Essen per bus vanuit Ruurlo, Zelhem,  Doesburg en, zo nodig, Zevenaar.
Kaartjes: goede zitplaatsen (afgaande op eigen ervaring van afgelopen jaar).
Pauzedrankje: een glas wijn, fris o.i.d. staat klaar in de pauze (bestelling opgeven in de bus)

U wilt mee? Door omstandigheden zijn er enkele kaartjes weer beschikbaar gekomen. Via de culturele commissie van het NUTsdistrict Oost-Gelderland: Corry Matser, Zelhem ( 0314 – 623843) kunt u meer informatie krijgen. Of via een mail aan de secretaris.