Spring naar inhoud

Op reis door Peru

[lezing Aly en Cees Wagenvoorde]
Rondreis door Peru

Op 20 november zullen Aly en Cees Wagenvoorde ons verhalen over hun recente rondreis in Peru. Zij zijn geen onbekenden want zij hebben in de afgelopen jaren ons meerdere malen deelgenoot gemaakt van de prachtige reizen die zij maakten. Nu zijn ze in Peru geweest en daarover hebben ze een indrukwekkende reportage gemaakt.

Peru is een van de grootste en indrukwekkendste landen in Zuid-Amerika en het is hier waar tussen 1100 en 1300 de bekende stam van de Inca’s zijn intrede deed. Wij volgen Aly en Cees Wagenvoorde op hun rondreis, die begint in de hoofdstad Lima, dat ligt aan de kust en wordt omgeven door de Andes.

Peru

Vervolgens bezoeken wij ondermeer Nazca dat wereldwijd bekend is om zijn gigantische mysterieuze figuren, die hier honderden jaren geleden in het landschap zijn aangebracht. Waarom dat gebeurde proberen wetenschappers nog steeds te ontrafelen.
Verder  wordt  Arequipa bezocht aan de voet van een drietal vulkanen waarvan ‘El Misti’ bijna 6000 meter hoog is  en de Colca Canyon, een indrukwekkende kloof waar je de condors van dichtbij langs ziet zweven. Natuurlijk zullen zij ons het beroemde Machu Picchu tonen: de Incastad die de Spanjaarden nooit hebben gevonden.

Het belooft 20 november weer een boeiende lezing te worden die -zoals gebruikelijk- gehouden wordt in Ellen’s restaurant, aanvang 20.00 uur. Voor leden gratis, maar ook niet-leden zijn hartelijk welkom (4 euro, koffie of thee inbegrepen).

Aly Wagenvoorde
Aly Wagenvoorde

Aly Wagenvoorde verzorgt al ruim tien jaar lezingen over haar reizen door de wereld en haar lange wandeltochten. Deze lezingen laten de aanwezigen op een ontspannen wijze kennismaken met de geschiedenis, cultuur en natuur van het land.  De prachtige foto's (en soms filmpjes) die Cees en Aly op hun reizen maakten en hun persoonlijke ervaringen zorgen voor een onvergetelijke indruk van verre landen, die velen niet zelf zullen bezoeken.