Spring naar inhoud

De achterkant van het Amphion

Theater Amphion - Doetinchem

[lezing Charles Droste]

Schouwburg Amphion is de laatste vijf jaar twee maal uitgeroepen tot beste theater van Nederland. Wat zijn de geheimen van het succes van dit regiotheater en wat komt er allemaal bij kijken voordat het doek opgaat? Hoe komt de schouwburg aan haar geld en waar geeft zij het aan uit? Amphion biedt een een unieke programmering en profilering. Door de hoge bezettingsgraad en gastwaardering groeide het theater uit tot een van de toonaangevendste theaters in Nederland. Het is blijft echter een kwetsbaar bedrijf doordat alle inkomsten gerelateerd kunnen worden aan bezoekerscijfers en het feit dat de “winstmarge” nog geen 5% uitmaakt van de omzet. Dit maakt het een onderneming die sterk afhankelijk blijft van de conjunctuur. Afgelopen jaar was de succesvolle musical Grease een belangrijke publiekstrekker. Een kaartje kopen voor die uitvoeringen is dan moeilijk. Amphion waarschuwt tegen het kopen van kaartjes via anderen: duurder en u loopt de kans het theater niet eens in te mogen!

Charles Droste (1964)

Amphion-directeur Charles Droste zal ingaan op alle vragen die er bij de toehoorders leven. Charles Droste is kwam in 2006 als onderdirecteur bij Amphion, na een leidinggevende baan bij Joop van den Ende’s Theaterfabriek. In 2011 volgde hij Henk Raben als algemeen directeur van het Amphion Theater.

De bijeenkomst is op 16 oktober 2017 in Ellen's restaurant en begint om 20:00 uur. Voor leden gratis, maar ook niet-leden zijn van harte welkom tegen betaling van €4. De koffie/thee is inbegrepen.